Szombathelyi mozitörténetek

Szombathelyi mozitörténetek

A tanulók 100 %-a rendelkezett mozibérlettel

Egy adat a kötelező mozizás korából

2017. március 26. - HÁZ

A régi szép időkben kötelező volt a mozizás az iskolákban. Persze vélhetőleg ennek jobban örültek a diákok, mint a tanulásnak... Kalocsai Péter szombathelyi történész A Szövőtől az Antalon át a Nyitráig - Az alapfokú oktatás története Szombathely vasúton túli, keleti városrészén című könyvének 68. oldalán a következőkről számol be:

"Rendszeresen vitték az antalos diákokat is nevelőik mozi-, színház- és hangverseny-látogatásokra. Sok tanuló vásárolt ezen kulturális intézményekbe szóló bérletet. Az 1987/88-as tanévben a tanulók 100 %-a rendelkezett mozibérlettel. Az 1983/84. tanévben a Savaria Mozi bérletes előadásait a közeli Haladás Művelődési Házban vetítette le az iskola tanulóinak a filmszínház."

nyitrakonyv_bs24.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyimozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7812347699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása