Szombathelyi mozitörténetek

Szombathelyi mozitörténetek

Jávor Pál Szombathelyen fejezte be középfokú tanulmányait

2016. augusztus 16. - HÁZ
A Nyugat.hu szombathelyi hírportálon Feiszt György Mindenki a fehér kesztyűs szívtipróként ismerte, pedig igazi szerelme a színpad volt című írásában foglalta össze Jávor Pál életútját, amelyből kimaradt egy helyi vonatkozású adat.
javorpal.jpg
A színész életében talán nem annyira volt meghatározó a szombathelyi állomás, de életrajzában érdekes adalék, hogy középfokú tanulmányait a Vas megyei városban fejezte be.
A szineszkonyvtar.hu így ír erről: "Az édesapa az Arad Vármegyei Gazdasági Egyesület pénztárosa, akinek halálakor a fiatalon 3 gyermekével - Imrével, Lacival és Palival - egyedül maradt édesanya gyümölcsüzletet nyit, hogy fiait taníttatni tudja. Pali az aradi reállíceumba jár, majd - az okát nem tudni - tanulmányait Erdélytől távol, Szombathelyen fejezi be." (Forrás: http://www.szineszkonyvtar.hu/contents/f-j/javorelet.htm)
Ezek alapján szegény Jávor Pál Szombathelyen is koptatta az iskolapadot, és középfokú végzettségét itt fejezte be. Ezt követően indult be az a fantasztikus színházi és filmes karrier, amelyről Feiszt György, helyi levéltáros is írt...

A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyimozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7810414442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása