Szombathelyi mozitörténetek

Szombathelyi mozitörténetek

Munkás Filmnapok Szombathelyen

Föl, föl, te éhes proletár!

2016. július 16. - HÁZ

A munkásosztály harcának, a munkásemberek életének bemutatása meghatározó fontosságú volt az előző rendszerben (persze csak addig, ameddig ez a hatalom érdekeit szolgálta, a munkások életkörülményeinek hiteles ábrázolásáról nem igazán volt szó). A Szolnok Megyei Néplap 1974. november 5-én számolt be a Savaria Moziban zajló a Munkásosztály ábrázolása a filmművészetben című rendezvényről.

munkasabrazolas_1.jpg

A téma természetesen nem csak ebben az évben, hanem korábban is, és a későbbi időszakban is fontos volt. Más néven (Munkás filmnapok), de hasonló tartalommal is rendeztek vetítéseket pl. 1977-ben. Szintén a szolnoki napilap írta meg 1977. augusztus 5-ei számában ezt. A cikk szerint a Savaria Moziban a munkások számára plusz sorozatként Irodalmi művek a szovjet filmen címmel is folytak vetítések.

munkasabrazolas_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyimozi.blog.hu/api/trackback/id/tr428890808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása