Szombathelyi mozitörténetek

Szombathelyi mozitörténetek

Szabó István "az ország egyik legszebb mozijában"

Budapesti mesék bemutató a Savaria Moziban

2016. július 13. - HÁZ

Szabó István 1977-ben a magyar filmgyártás nagy reménysége volt, túl az Álmodozások korán, az Apán, a Szerelmesfilmen, a Tűzoltó utca 25-ön, s a Mephiston, valamint a világhírnéven innen.

A Budapesti mesék című filmje 1977. március 17-én került a magyarországi mozikba. Szombathelyen pár nappal később, 25-én tartottak ankétot, melyen részt vett maga a rendező is. Az alábbi képeken fent középen maga Szabó István, mellette Székely Ákos tanár, avantgárd költő, az alsó képen pedig a résztvevő közönség látható:

szabo_istvan_77.jpg

Bár a találkozóra nem a mozi nagytermében, hanem a kamara teremben került sor a fényképek tanúsága szerint, a rendező úgy látszik, jól jól érezhette magát (a fennmaradt köszönő sorai szerint) "az ország egyik legszebb mozijába":

szabo_beiras.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyimozi.blog.hu/api/trackback/id/tr998885940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása