Szombathelyi mozitörténetek

Szombathelyi mozitörténetek

Disco-party a moziban 6-ig

We like to party...

2016. július 06. - HÁZ

1981. január 18. A nap, amikor megszűntek a gátlások, amikor minden középiskolás úgy érezhette, hogy mindent megtehet. Igen! Ezen a napon a Savaria Mozi fergeteges Disco-partyt rendezett középiskolásoknak 13.30-tól 18-ig. Mit meg nem adna egy mai tinédzser egy ilyen szórakozási lehetőségért!

Pláne, hogy nem csak féktelen mulatozásra, hanem kulturált művelődésre is volt lehetőség, hiszen a középiskolásoknak szóló Disco-party keretében Szász Péter negyven éves emberekről szóló Hogyan felejtsük el életünk legnagyobb szerelmét? című filmjét is levetítették. 

Ugye mi másra is vágyhatna egy középiskolás kamasz, minthogy egy kora délutánra meghirdetett partyn felnőtt negyvenesekről szóló filmet nézzen meg! Pláne, ha a történet rövid tartalma a következő:

"Egyetlen éjszakába sűrítve elevenedik meg a történelminek tekintett múlt: Szvetics Berta - a jelenben Mrs. Cuzzle - Londonból véletlenül Budapestre érkezik, és felbukkanása összehozza az egykori ifjú antifasiszta ellenállókat, a jelenben magas állást betöltő vagy anyagi jólétben élő férfiakat. A találkozás, az együtt töltött, végigvándorolt éjszaka mindőjükben kételkedést vagy csalódást kelt: nem tették-e fel egy tévedésre az életüket. Az egyetlen, aki megmaradt olyan tiszta hitű forradalmárnak, amilyen ifjúkorában volt: Kántor Feri, a hősi halott. Emlékét márványtábla őrzi."

Na ugye, hogy mindenki ilyen szórakozási lehetőségekre vágyik fiatal korában!

A lemezlovas a bulin, a pár éve elhunyt Moris Pedro volt, a levél szerint ismét... Így bár ezt megelőző buliról nincs birtokomban adat, de valószínűleg máskor is volt hasonló rendezvény. Az azonban biztos, hogy március 1-jén a januári party megismétlődött, ahol még egyszer megnézhették a fiatalok ugyanezt a filmet is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyimozi.blog.hu/api/trackback/id/tr318868012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása